joggingtur och dagdrömmar

en sex kilometer lång joggingtur är precis avklarad och det var helt underbart. om man då bortser från mitt håll som placerade sig i vänstra lungan precis när jag började för att sedan stanna där i fyra kilometer och sedan helt utan förvarning bege sig till högra lungan för att stanna där resterande två kilometer.
det var hursom underbart höstväder och jag hade sådär lagom med kläder på mig. disig luft och lite regn. dock så är det ju som bekant den sista november idag och jag hade nog hellre sett att det varit en kall, klar och frisk vinterkyla istället. med snö som knastrar under skorna och rök som kommer ur munnen när man andas. men det är väl bara mina dagdrömmar som det blir så bra i.

har under arbetsdagen lyckats skada min vänstra handled på något vis. det har varit vrickade fötter, glömda hjärnor och bara allmänt kaos under större delen av dagen. vårt kortstopp börjar inte jättebra, hoppas att december månad börjar bättre.
tack och lov så har jag roligt på jobbet, annars hade de kaosartade dagarna och de tidiga mornarna helt tagit kol på mig.

i övrigt så har jag helt snöat in på hundar. jag vill så fruktansvärt gärna ha en svart golden retriever eller en svart labrador. de är ju bara så oerhört söta!
tänk att få ha en så söt vän att springa med och gå långa, långa promenader. jag smälter varenda gång jag tänker tanken..

helgens alla öl

helgen har gått ut på att dricka öl, ha trevligt och lyssna på bra musik. allt för onyttigt men ack så värt ibland. nu är det dock tillbaka till verkligheten och jag lär väl dö när jag ska ge mig ut för att springa en runda imorgon.

fredagen spenderades först i oskarshamn med pizza och metal: a headbangers journey innan vi tog oss in till kalmar för att möta upp två stycken johan och bege oss mot pipes.
vi drack goda öl, pratade strunt och hade fruktansvärt trevligt. ölen hade dessutom stödpelare.



lördagen innebar städning för min del innan vi begav oss in till kalmar än en gång. grabbarna skulle repa inför kvällens spelning så jag placerade mig i en tom lägenhet med endast skogstv-kanalerna till godo. jag tittade därmed på barnprogram och proppades under tiden full med visdomsord i stil med "livet är fullt av lyckliga slut, om man bara stannar upp och njuter av dem".
senare blev det km och därefter the rock där bloodvomit stod på scen.


cheers darlin'

egentligen så lyssnar jag på helt fel musik för att komma på bättre tankar och bli på bättre humör.
damien rice går på spotify och mitt humör är i backen. tårarna kommer hela tiden och jag försöker att dränka dem i te och få bort dem med träning. inget verkar riktigt hjälpa och stundtals så vet jag inte om jag mår dåligt för att jag inte vet hur jag ska må sådär sjukt bra som jag nog egentligen mår just nu.
att jobbet snart tar slut och att jag därmed inte har en inkomst stressar mig en massa, plus att jag bor hemma och verkligen inte vill göra det. det är nog två stora anledningar till att jag mår som jag mår..

om nätterna så drömmer jag om idrottsvetenskapen i malmö och jag är så enormt sugen på att läsa där i tre år. det blir dock inte förrän till hösten 2010 som jag tar mig dit. då hinner jag också känna efter och se så att jag fortfarande är sugen på det när det är dags.
det finns ett liknande program i kalmar och jag älskar kalmar, men samtidigt så vill jag nog iväg till nya destinationer ett tag igen. kalmar känns som att jag lär återkomma till i framtiden. det känns som en bra stad att slå sig ner i om man får för sig att skaffa barn och liknande. den är inte för liten och inte för stor, det är en sådan där mysig och perfekt liten stad som ligger mig mycket varmt om hjärtat.


nä, nu ska jag gå ner och göra lite mer te. mest bara för att plåga mig nedför trappen då jag har träningsvärk i benen och anser att det är bland den skönaste smärtan man kan ha i kroppen.

fimpar och tränar



sista ciggen tagen. nu slutar jag och tore, egentligen imorgon men då vi inte har mer cigg nu så känns det dumt att gå och köpa nya bara för att kunna röka idag. så fram tills jul är det inte en enda ciggarett för vår del, alls. sen har vi sagt att vi får feströka några stycken om vi vill. men inte mer än så och även om det är kvar i paketet dagen efter så är det ajabaja.
det känns bra. än så länge så klarar jag av att arbeta om dagarna utan att vara sugen på cigg. jag klarar av dagar utan ciggaretter och känner jag mig själv så är det därmed bäst att sluta innan det går så långt att jag blir tokig efter en dag utan.

träningen ska igång igen. nu har jag varit sjuk hela jävla tiden den här hösten. kanske haft svinis två gånger osv. nu är jag dock frisk igen, även om jag är lite seg idag efter festen igår. lite av hostan sitter kvar i lungorna, men den skiter jag i nu. första springturen på evigheter ska genomföras i eftermiddag/kväll.
veckan kommer utöver jobbet att gå åt till att plugga träningslära. det ska skrivas ett träningsprogram som jag ska ha för en sexmånadersperiod. kursen säger att det ska vara färdigskrivet tills den 30 nov och jag har inte ens börjat kladda på det än. i huvudet kladdar jag varje dag, men jag har inte satt ett ord på papper än. det börjar kännas väldigt tajt och jag bara hoppas att jag hinner klart tills det rätta datumet. annars får jag väl lämna i i efterhand, jag gör hellre ett ordentligt arbete den här gången som kanske kommer in för sent än att jag slänger ihop något som kommer in i tid men som jag är så fruktansvärt missnöjd med.
håll tummarna för att jag hinner i tid och för att jag slipper bli sjuk igen så att jag får igång den här träningen en gång för alla.
göteborgsvarvet är för sent att anmäla sig till nu, men tjejmilen är öppen ett tag till. det är bara en ynka mil och träningsschema för olika tider att klara milen på finns på deras hemsida och startar den 19 april. självklart så kan man börja träna redan nu, men vill man ha något att följa så har de utformat fem olika program. är det någon som är intresserad av att änmäla sig tillsammans och eventuellt springa med mig?
bildar man en kvartett så har man chans att vinna priser och det kan vara skönare att ha någon att hitta runt på stället tillsammans med och man blir mer motiverad att träna om man ska delta i ett lopp tillsammans med andra. kom igen nu tjejer, haka på mig! loppet går av stapeln den 5 september 2010 klockan 12.00.


helg

jag fick mig en utekväll i fredags. fick dock betala dyrt för det under lördagen.
jag och oscar förfestade hemma hos adam, själva. sedan tog vi oss till puben för att dricka öl med jimmy, tim och hanna. tore och adam kom dit och vid ett var det dags att vingla vidare. och vingla var verkligen ordet. tore puttade mig bort till adam där vi plockade upp dricka och sedan vandrare vi vidare till tim. där var det fest till fem på morgonen som gällde.
hade väldigt roligt/trevligt och gör hemskt gärna om det igen. men morgonen var hemsk. jag och tore spenderade timmar på stan där jag hittade lite nytt, men tanken bakom timmarna på stan var att bli av med bakfyllan och kunna köra hem.

 

hem och vända efter timmarna på stan och sedan begav vi oss ut i skogen. spenderade kvällen med nacho-tallrik framför tvn och sov med katten. vid nio var vi i säng och kvart i tio som först tog vi oss upp på söndagsmorgonen. anastacia åt frukost med mig och jag fick som vanligt ont i magen när det var dags att åka ifrån henne.

 

 

söndagen bjöd på nästan två timmars promenad, lasange och sedan en tur till högsby. jag bakade paj och gjorde vaniljsås. detta åts till krigarens själv och dumt nog så köpte tore god dipp. vilket gjorde att jag åt chips och cheddar dipp hela kvällen och därmed hade en mage som gjorde fruktansvärt ont av all laktos.

måndag idag. inte gjort många knop på jobbet, hoppas på att det finns mer att göra imorgon. det blir dock en kort vecka för jag tar ledigt på fredag. måste skriva ett träningsschema som jag ska hålla i ett halvår. det är min skoluppgift.

nu blir det en promenad i skummet, därefter en dusch och sedan vänta på att min älskade ska komma hem så att jag kan få krypa ner och somna i hans famn.


vill för mycket

jag måste hitta ett nytt jobb som det ser ut just nu. de får inte anställa mig på okg eller hyra in mig då numerären säger stopp. de får knappt anställa alls och då definitivt inte mig som inte ens har utbildning som motsvarar det jag håller på med om dagarna.
så tills den 15 december är jag rätt rik, sen kommer jag att vara fattig som en annan uteliggare och dessutom så bor jag hemma. jag blir deprimerad av tanken på det hela. jag vill ha ett jobb och en egen lägenhet. NU!

självklart så kan jag ju dock inte låta bli att låta fingrarna skriva in sida efter sida på detta stora internet. monkis hemsida gör mig fruktansvärt köpsugen och det är egentligen bara ren tur att man inte kan handla över nätet hos dem. annars hade nog mina pengar varit slut vid det här laget. titta bara på de här mysiga tröjorna!




jag vill bowla, men tore vill inte. pojkarna på jobbet vill nog men det får bli en annan helg. imorgon vill jag ut och leva rövare i kalmar men jag kan inte komma på någon att släpa med mig och att leka rövare själv på gatorna i kalmar är inget som lockar. jag vill gå till pipes och dricka god öl, jag vill gå till KM och hänga i rökrummet och snacka skit. ja, jag vill gå ut och dricka mig knök och slippa tänka på allt som gör att min mage knyter ihop sig. om så bara för en kväll. få tänka på allt fint och dansa av lycka, det vill jag allra mest.

kli i huvudet, kli i fingrarna och kli på benen

egentligen så håller jag på att städa åt mamma. har hittills lyckats damsuga av allt, fixa så att allt jag lyssnar på på spotify hamnar på min last.fm, gjort en ny last.fm då jag av någon anledning tröttnade på den gamla. läst tusentals bloggar och funnit en massa nya kläder som jag vill hänga i min garderob.

 

speciellt klänningen och jackan skulle sitta fint. <3 det jobbigaste är att jag har pengar, men köper jag detta så lär jag inte ha pengar när månaden närmar sig sitt slut. och att ha lite pengar kvar hela månaden skulle kanske inte sitta helt fel. så jag tuggar lite i min läpp och försöker hålla fingrarna borta från knapparna som gör att jag klickar hem kläderna.

 

väntar på att mamma ska komma hem från jobbet samt ICA med raklödder åt mig, så att jag äntligen kan få raka mina ludna ben igen. att sova med orakade ben är bland det värsta jag vet, jag ligger alltid och gosar med benen när jag ska somna och nu sticks det bara. förstår mig inte på folk som kan ha orakade ben? har man aldrig rakat så kanske, men stubb är bara obehagligt.. aja, det var lite konstig info om mig.

nu ska jag fortsätta att städa åt mamma samtidigt som 1900 spelas i mina högtalare.


förlovningsringar och förlovningsfest

det ser ut att bli dessa ringar som kommer att pryda våra fingrar. enkla men väldigt vackra. inte så jättedyra heller utan de passar faktiskt vår budget.
jag kan inte sluta att smita in på sidan och kika på bilden samtidigt som jag drömmer mig bort och tänker att de redan är graverade och klara och sitter på våra fingrar. <3

en förlovningsfest har idag börjat planerats lite smått. jag skulle vilja se att den blir av innan årsskiftet då karin är elak tjej och åker bort därefter och jag vill att hon ska kunna vara med.
ni finner länk till gruppen på facebook här. anmäl er om ni är intresserade av att komma, eller om ni bara vill vara med i gruppen. föreslå gärna plats och datum så ska vi se vad vi lyckas komma fram till.


i övrigt så är jag hemma dundersjuk. har lyckats sova sisådär 17 timmar sedan igårkväll och planerar nu att gå och lägga mig igen för att sova tills imorgon förmiddag. hoppas på att jag mår mycket bättre imorgon och faktiskt kan göra saker i helgen, att ligga hemma i sängen är sjukt tråkigt, redan efter bara en dag.
tore har tagit hand om mig hela dagen dock. jag har fått sova i hans knä, han gjorde frukost till mig osv osv. tack älskling!
nähä. höra av mig till bilgänget och säga att jag inte ska med imorgon, ta fler alvedon, mer hostmedicin och nässprej, borsta tänderna och sedan krypa till sängs. god natt världen!

förlovad

jag har/ska förlova mig.
ja, ni läste helt rätt och ja, det tog nyss slut. men tore har tänkt och kommit fram till att han ångrade sig. så i lördags natt stod han i kön in till hugos i två timmar, för att sedan betala 100kr, vara där en halvtimme och åke hem med mig, jonas, pixie och självklart karin till just karin.
en promenad blev jag medsläpad på och helt plötsligt så kom tårarna. han hade ställt frågan om jag ville förlova mig med honom och jag hade svarat ja.

idag gick det upp för mig på riktigt, när jag klev upp ur sängen där han gosade ner sig i min kudde och tog hela täcket när jag var tvungen att ta mig till jobbet. det var då jag insåg att jag är förlovad. det hela beror väl lite hur man ser på saken kanske. det finns inga ringar än, men jag känner att frågan och svaret redan har gjort vad många anser att ringarna gör. visst, jag har gått och dagdrömt om när vi ska köpa ringar. jag känner mig löjlig flickig och tänker på hur de kommer att se ut. men i mitt huvud och i mitt hjärta så är jag förlovad. och helt klart förlorad i honom.
en vecka var han borta och den veckan fick mig att inse vartenda fel jag gjort och hur dumt det varit att inte skärpa till sig eller hålla käft om småsaker. den där veckan var det hemskaste jag varit med om, men samtidigt så var den nog bra. nu vet jag hur det känns att förlora honom och det är något jag ALDRIG vill uppleva igen.

jag är så fruktansvärt, fruktansvärt lycklig just nu. att säga att jag är bland den lyckligaste tjejen i världen är ingen underdrift. det bubblar om hela mig och jag brister ut i skrattsalvor hela tiden. alla som ser mig tror nog att jag är en ren idiot men det känns som att hela huvudet är fyllt av sockerdricka och i magen är det tusen och åter tusen fjärilar. det här är den bästa känslan som finns! <3


så med andra ord. linda och tore är fortfarande den största framtidsdrömmen för mig, och den är nu helt sann.

RSS 2.0