varför är det så mycket svart?

idag vaknade jag på helt fel sida. allt gick emot mig, utan att det egentligen gjorde det.
det var inte roligt att cykla hem och det var ännu tråkigare att städa åt mamma. att mamma sen ringer och säger att morfars syster dog idag på morgonen gjorde inte saken bättre.
nu sitter jag med en klump i magen, försöker hålla tillbaka tårarna och inser att jag snart lär få åka upp till Sthlm på begravning. lyssnar på detektivbyrån och försöker hålla humöret uppe.

igår var en bättre dag och jag undrar varför jag alls klev ur sängen idag. igår fick jag umgås med min älskade Lisa, vi tog en skogspromenad, drack te, pratade böcker och en annan massa strunt. Johan kom och vi åkte alldeles för snabbt i bil på skogsvägar, såg en halv film och tjuvrökte. det var en sådan dag som man aldrig vill ska ta slut.
idag däremot så gör det mig ingenting om det mesta tar slut. livslusten ligger på noll och det enda jag kan komma på att göra för att vända på det hela är att träna mer.

detta jävla letande. detta jävla längtande.


tiden känns som om den står stilla, men dagarna springer förbi och det är snart vinter och kallt igen. jag vill ha sommar helst ett år till. jag vill inte att hösten och vintern ska komma med sitt kalla regn och sin isande kyla.
i vanliga fall så är hösten min favorittid på året, jag älskar färgerna en klar och solig höstdag. älskar att få krypa ner under en filt, tillsammans med johan, framför en varm brasa med en bok och en kopp te när regnet står som spön i backen utanför.
nu vill jag dock att solen ska värma mig ett tag till, att kylan inte ska tränga sig på än på ett tag. visst, det är inte ens augusti än, men den svenska sommaren påminner mig om en tråkig höstdag. det regnar hela tiden och det känns som att mitt humör regnar bort i samma takt.

försöker fördriva mina dagar med träning, böcker och underbart sällskap. tog nyss en joggingrunda på fem kilometer och klarade mig runt på en halvtimme. bra tid för att ha håll hela vägen, dåliga knän och världens sämsta kondition. dålig kondition är bland det tråkigaste som finns, nu ska den upp igen och jag hoppas jag slipper bli sjuk på nytt.
ett bad nu, sedan biblioteket och övertala johan att dela natten med mig igen. <3
lisa har också fått mig att fastna för anders petersen och det tackar jag henne för. saknar dig söt.

alkoh(å)l

Helgen måste beskrivas utan bilder. För min nya grej är tydligen att ta med mig kameran för att sedan bara glömma bort att den är med. Därav så blev ej heller denna fest dokumenterad.
Hursom så var vi (läs: jag, T, Tor och Märta) på kalas hos Niklas i lördags. Vi badade i poolen, badade bastu och hade i största allmänhet en väldig trevlig kväll. Tills min kropp upptäckte att den fått alkohol i sig och jag dansade hejdlöst till dålig musik och insåg att jag började må dåligt. Det blev då dags för en promenad och efter en och en halv timme gav jag och Märta upp och tog taxi. Det tog T och Tor ytterligare en timme ungefär att ta sig hem till sängarna.

Igår var vi mest trötta, satt på 4H-gårdens fik och degade. Blev bjudna på te och macka innan vi begav oss för att hämta bilen och bege oss hem. Snabbt hem för att ta en dusch och sedan bege oss till Högsby. Den turen bjöd på att T kom därifrån med hål i ollonet och därmed en PA rikare.
Mig vill de ha till att bli lärling och jag tror faktiskt att jag är sugen. Nervös redan nu då jag inser hur lätt det kan vara att sticka nålen snett och göra fel, och jag har inte ens bestämt mig om jag ska göra det hela eller inte. Genomför jag det hela så kommer det sluta med att både jag och T ser ut som vandrande nåldynor då jag inte kommer kunna släppa nålen ifrån mig.

Nu tänker jag dock anse att mina fötter är hela och belöna mig själv med en joggingrunda. Sedan får det bli en kopp te och plugg. Helst på en uteplats likt den tovan, men det finns ingen i min närhet och vädret är inte på min sida idag.

att aldrig kunna sitta still

Jag är tillbaka ute i skogen och jag lär nog stanna där ett tag. Trivs med motionen jag får av att cykla 2,5mil de dagarna jag cyklar fram och tillbaka till föräldrarhemmet eller bara köpingen. Jag trivs med att ha skogen nära och att inte störas av gatlysen och bilar om nätterna.
Det enda jag inte trivs med är att det blir så väldigt ensamt mitt ute i skogen. Jag gillar inte att krypa ner själv i sängen och omslutas av natten. Anastacia är en stor tröst då hon kryper upp hos mig i sängen men allra bäst är det när T sover hos mig. Inatt kommer jag bli ensam, han ska iväg till Kalmar och jag ska inte in förrän imorgon.


Det blir väldigt mycket tankar på en och samma gång när man sitter i stugan, med en kopp te i ena handen och en bok i den andra. Det finns varken dator eller Internet, vilket på sätt och vis är skönt att komma bort från men som jag ändå saknar. Att kunna få fördriva tiden framför datorn, ha tillgång till en massa musik och kunna prata med människor hade varit skönt vissa mörka kvällar och nätter.



Farmor och farfar har i alla fall gett sitt godkännande ännu en gång. Jag kan stanna kvar i stugan tills jag hittar mig ett jobb. Ja, ni läste rätt. T och jag säger upp lägenheten i Norrköping och ska försöka att hitta jobb i Kalmartrakten nu. Jag hoppar av Beteendevetenskapen då jag är så fruktansvärt sur och less på att kursen inte alls har givit vad den lovade. Den ger mig inget mer än att jag blir skyldig csn en massa pengar som jag måste låna under tiden jag pluggar. Jag trivs inte i Norrköping, vilket inte har med vännerna att göra det minsta, jag kan bara inte med staden och jag känner mig inte hemma där. Att åka och hälsa på ofta och mycket kan jag tänka mig, men jag vill inte bo där då jag rent ut av känner mig instängd.
Att förlora de underbara hästarna och stallet som jag och Karin fann för inte så länge sedan känns tungt och jag går ångest bara av att tänka på det. Men jag kan heller inte bo kvar och läsa ngt som jag inte vill bara för att få vara hos hästarna. Jenny, Karin och Malin tror jag inte att jag kommer förlora, jag hoppas i alla fall innerligt på att jag inte kommer förlora er. Visst, det blir stora avstånd igen, men det ska gå det också. I övrigt så undrar jag om någon av er vill ta över mitt gymkort? Det gäller några månader till och det blir ju billigare för er än att betala per gång. Samma sak med busskortet.

grillning

I tisdags, dvs den 21a juli så ringde Patrik och bad mig och T komma över till honom. Det skulle bli grillat.
T tog med maten och han lyckades marinera köttet väldigt bra och göra en supergod sallad, vilket gav honom en mycket nöjd och väldigt mätt flickvän.
Patrik bestämde sig för att äta upp Barbapappa som han hittade bland potatisen. Rätt åt Barbapappa tyckte vi, försöker man sno potatis så förtjänar man att bli uppäten.



Senare blev det film och jag vill mest bara tacka för en mysig kväll.





katt med klös


Under tiden vi bodde hemma hos Karin så kom vi att upptäcka att Anastacia blev kär inte bara i Karins mysiga balkong där hon kunde gå ut hela tiden, utan även i Nisses klösbräda som man kunde ligga på.
Därav så hamnade jag på jakt efter en någorlunda billig klösbräda och fann en. Det blev dock inte den utan en som var snäppet bättre och som vi fick för 399kr då det var sista exemplaret och den hade stått i affären ett tag. I vanliga fall skulle den ha kostat runt 700-800kr.



   

nytt

Jag byter nu blogg, igen. Den gamla kommer att finnas kvar men det kommer nog inte ske så värst många uppdateringar där, om ens någon. Folk som jag inte vill ska läsa min blogg har hittat fram och jag väljer därför att börja på en ny.
Att inte kunna få skriva av mig allt som jag vill och att hela tiden behöva tänka på vad jag skriver, om vem och om vad samt vad jag lägger upp för bilder förstör hela min idé om vad jag vill ha min blogg till. Jag vill kunna skriva av mig när jag mår som sämst, jag vill kunna gnälla på hela världen och jag vill kunna visa minnen i form av bilder och berätta om alla små guldstunder som jag upplever.
Så därför, hälsar jag er välkomna till min nya blogg.

RSS 2.0