glädjebesked

jag är just nu jordens lyckligaste tjej! jag fick precis veta att jag fick jobbet för svensk bevakningstjänst till hösten! åh, vad jag hoppats! :D
varken det gråa vädret eller att jag måste sitta med föreläsningar och plugg hela dagen bekymrar mig nu, jag har jobb till hösten. jag kommer ha det jobb som jag ville ha till hösten!
såg dessutom nyss att jag var godkänd på min tenta som jag gjorde för en tid sedan, motion för hälsa. skönt!


helgen har varit fin. lite blueshäng i kyrkparken i fredags med lite öl och vin. träffade på finaste emmy som jag hakade på under kvällen . tog igen en massa tid med henne och alla andra underbara och fina flickor ifrån mönsterås. <3
lördagen bjöd på en minimal sväng på köpingen, tillbaka till oskarshamn för käk och en stund på coffee house i regnet. sedan blev det te hos sara innan vi åkte iväg för att handla mat till kvällen. grillning, gå på lina, spel och massa skratt. jag gillar starkt!
långpromenad runt kilen igår morse, sedan av till kalmar för onyttigheter och bio. sex and the city 2 var helt klart sevärd! jag gillade den skarpt!

efter en kanonhelg och två underbara svar nu på morgonen så ser nu min vecka lite tråkigare ut. två inlämningsuppgifter på onsdag, en nästa måndag samt ett examensarbete som ska in samma dag. förvisso litet, men still.
jag tänker dock inte visa några sura miner, jag är ju överlycklig tjej just nu!!!

Coco avant Chanel

 

kläderna, tiden, kärleken, havet.

jag blir rörd av filmen. dricker te och önskar att jag fick vara coco.

 

istället så sitter jag inomhus hela dagen, har ont i halsen vilket gör att allt jag fått i mig idag är en glass utöver frukosten. tvätten är klar sedan ett par timmar, jag har dammat, damsugit och torkat golven. gjort en hel del på inlämningsuppgifterna men nu får jag inte in mer i huvudet. jag är rastlös till tusen, men orken är borta. jag är sjuk, förkyld. jag vill gnälla och bli nerbäddad under ett varmt täcke till en bra film. jag vill ha tacos och få vara frisk så att jag kan springa i sommarluften.


negativitet

morgonen började bra. frukost och sedan en längre promenad i solskenet runt kilen tillsammans med sara.
sedan gick det utför. jag kommer inte in på plattformarna så jag kan inte få ner föreläsningarna. höften gör ont och gör att det sliter till i knät då och då. det skulle bli en runda på 11km idag. det fick bli fartlek i fem istället.

dessutom så är jag sur för att folk inte kan tänka, alls. vem fan kom på idéen att lägga göteborgsvsarvet den 21a maj nästa år och stockholm marathon den 28e?!
jag ville springa båda. nu måste jag välja. jag hinner inte återhämta mig efter en halvmara på en vecka för att sedan pressa en mara, det går bara inte. fan, fan, fan.

försöker tänka positiva tankar. det är sverige springer snart och jag tänker unna mig en kopp varm choklad.

Göteborg

regnregnregn. det forsade ner när vi åkte till götet. men väl framme så sprack det upp och bjöd på kanonväder med några stänk här och där. shopping och mat på fredagskvällen.

lördagen bjöd på frukost i lugn och ro på vandrarhemmet, för att sedan ta pendeln in till centrum. lite shopping och latte på mysiga fik i solen. resterande dag spenderade vi i slottsparken.
det spratt i hela kroppen på mig. jag fylldes av glädje över att se så många som skulle springa. jag ville också vara med! nästa år..
26grader i skuggan. en underbar dag, men inte för löparna. det var för varmt och för stark sol. allt för många sprang utan något på huvudet. jag tvingade på fredrik en ny keps. jag tvingade med vatten och försökte peppa allt jag bara kunde, dela med mig av goda råd och vara stöd. jag var nog pirrigast av oss alla. jag ville så gärna med stå i en startgrupp och värma upp tillsammans med SATS. cred till de tre som höll i uppvärmningen hela tiden, i långärmat!
iväg med ett leende på läpparna. vi väntade på mellantiderna. suckade när jag fick den första vid 5km, det gick för snabbt. i glädjen tappade de flesta löparna allt vad uppvärmning och ta det lugnt i början hette.
men det fortsatte i ett bra tempo och in i mål på under två timmar! en kanontid!
många bröt, många fick åka ambulans eller behandlas på plats. vätskebrist och värmeslag. det var göteborgsvarvets varmaste år någonsin, men banrekordet slogs och alla som tog sig över mållinjen var mina hjältar den dagen.
trött och jag fick pressa för att han skulle jogga ner, äta ännu en banan och strecha ut ordentligt.
därefter blev det mat på en av göteborgs finaste restauranger. i mjukiskläder och gympaskor. folk kom in i löparkläder och ingen brydde sig.
orken var slut i oss och vi tog oss tillbaka för sömn på vandrarhemmet. morgondagen skulle ju bjuda på fina grejer!

söndagen bjöd på liseberg. jag förvandlades till fem år och var helt överlycklig! karuseller och åter karuseller. lisebergsbanan, balder, kanonen osv. betades av i snabbt tempo. väldigt mycket folk, kanonväder med 22grader i skuggan och 5-10minuters kö! det kunde inte bli bättre. som längst stod vi 18min i kön till balder.

jag fick i mig mjukglass. första på alla år sedan jag fick reda på att jag var laktos. den var låglaktos och satan i gatan så gott! vad jag saknat!

fler karuseller, mat och en sista. tillbaka till vandrarhemmet för att hämta bilen och bege oss mot småland igen. och därmed så lämnade vi det fina vädret bakom oss och en helt underbar helg! tack!


mobil morgonstund

morgonsol.
jag försöker vakna, samtidigt som jag färgar ögonbrynen och peppar inför dagens löprunda.
det är redan varmt ute och jag inser att det kommer blir VARMT att springa. jag behöver inhandla ett par shorts inom en snar framtid om jag ska kunna springa i sommar.
springa - åka till mönsterås, tvätta bilen och hämta kylväskan - åka till kalmar och hämta - tillbaka till oskarshamn och ladda inför göteborgsresan imorgon. jag är pepp! jag vill åka nu!


återupplivad


löpningen kommer tillbaka nu, och därmed även jag.
det har varit tungt med förkylning och pollen, vilket lett till att jag la löpningen mer eller mindre på hyllan ett tag. det var bara några få, kortare rundor i veckorna. inga ordentliga pass. inga långpass, ingen intervallträning.
förra veckan blev det en femma i lite högre tempo än vad jag själv brukar hamna i. dagen efter blev det en åtta i lugnare mak, i ösregnet. vi hann inte mer än utanför dörren innan vi var blöta från topp till tå. badade i skorna och underställströjan blev tung. men det var en skön runda, även att benen kändes trötta sedan dagen innan.
igår blev det 11km i ett lugnt 6-tempo. väldigt skönt, men den kvava luften gjorde mig seg och hela rundan längtade jag efter att få komma tillbaka och häva i mig vatten.

nu har jag lunkat 7,5km i ett hemskt dåligt tempo egentligen. men det var underbart skönt.
benen var inte riktigt med i början, det tog ett tag att vakna till liv. kroppen var trött efter gårdagen, då vi dessutom sprang på eftermiddagen/kvällen. jag vet att min kropp inte var helt återhämtad efter en vila på 14 timmar.

långa rundan ute vid havsslätt. jag sprang i vattenpölar som var 20meter långa med vatten som nådde mig nästan upp till knäna. jag slirade omkring i leran och lyssnade på skogen och mina egna andetag. anpassade mig efter kroppens dagsform.
två rådjur skuttade förbi mig och upp i skogen på min högra sida. nyfikna och stannade för att kika på mig ett tag innan jag försvann runt nästa krön.
försvann bort i mina egna tankar, insåg att jag sprungit för långt och därmed förbi stigen där jag skulle svängt vänster. fick vända tillbaka och springa in på stigen. försvann bort i mina egna tankar igen. drömde om lugna galopper på grusvägarna i skogen. efter fyra kilometer så var benen pigga. andningen och hela kroppen var inte lika mycket med på noterna, så jag fortsatte att hålla samma lugna tempo.
att benen vaknar till och känns pigga är en enorm lycka. då vet jag att mina tunga andning inte beror på en dålig kondition i dagsläget, utan att det mest är pollen som spelar in. sen är iofs inte konditionen på topp heller, men nu är löpningen på gång igen. jag njuter av varje löpsteg jag tar, tungt som lätt.



plågoande

smycken. smycken. och åter smycken.
vart ska detta leda?
jag plågar mig själv med att titta på underbart vackra smycken. det riktigt kliar i fingrarna och jag vill bara klicka på 'lägg i varukorgen'. jag brukar aldrig bära smycken, jag brukar aldrig gilla smycken.
men hade jag ägt dessa, så hade jag aldrig tagit de av mig.

 


necklace

de har etsats sig fast i mitt hjärta. <3
tänk att få bära klockan runt halsen..
eller en urtjusig kamera eller ett album, this is me.



göteborgsvarvet

några månader sedan var att vara ute i det senaste laget. vi var ute nu.

har hittat vandrarhem i alla fall! några mil ifrån göteborg, men vad gör det?

jag ska inte springa. jag lovade redan i vintras att jag skulle följa med, och inte tänker jag ta tillbaka det. jag kommer få delta i enorm löparfest med en enorm löparglädje, även att jag inte ska springa.

jag följer med för att peppa och antagligen för att hålla koll på startlapp, alla andra papper och allt runtikring. får kanske tvinga igen den tjänsten när det är dags för min halvmara i september, om jag inte får springsällskap förvisso..
fredagen beger vi oss. lördagen består av halvmaran och söndagen ser det nog ut att bli liseberg. min ekonomi skriker redan nu, men låt den skrika. jag har gnällt om att få åka till liseberg i åratal nu.

nästa år kanske även jag står vid starten med pirr i magen och ben som bara vill rusa iväg.
i år ska jag istället försöka att inte nysa på deltagarna och svära lite åt min pollenallergi som stör min löpning. men även att jag inte ska springa så har jag pirr i magen. jag är peppad, jag vill iväg nu!

only time



gnäll

tung andning, nysningar och en seg hals. jag är förkyld, blandat med pollen. jag är därmed fruktansvärt gnällig.

helgen var hursom fin. lugn och mysig.
i torsdags begav jag mig till kalmar, för att sova där och slippa gå upp i ottan i fredags. skulle skriva tenta i kalmar vid åtta. jag har inte en aning om hur tentan gick.. jag skrev på allt, men jag svamlade nog en hel del misstänker jag.
blev kvar i kalmar till fyra på fredagen. tillbaka för oskarshamn för god mat och film i kanonsällskap.

lördagen bjöd på en regning marknad. mammas lasange och en tung löprunda på 7,4km.
efter 4km så släppte andningen lite och jag kunde njuta av att få springa i skogen, tillsammans med det bästa löpsällskapet. jag vet ju vem som får vara min hare när jag ska dra upp tempot..
slö söndag. pizza, powernap och en ännu tyngre runda. 4,4km och benen vaknade inte förrän vi nästan var framme.
skogen är hursom underbar att springa i, trots mina andningshinder just nu. det är mer variation och jag är trött på att nöta asfalt.

plugg och se fram emot top model är vad som gäller idag. helst vill jag krypa ner i sängen och fortsätta sova bort min förkylning.

livet v.18

Har fått ett positivt besked. Jag ska på intervju den 24e maj. Och jag är redan nervös..
Jag vill så fruktansvärt gärna ha det där jobbet, för Svensk Bevakningstjänst, till hösten.

I övrigt så har jag inget liv just nu. Jag tentapluggar som en tok. Försöker att trycka in 450 sidor i huvudet, tills på fredag. Jag har ingen aning om hur frågorna kommer att se ut, vi har inte haft en enda inlämningsuppgift, gruppövning eller någonting på hela kursen. På fredag är det salstentamen.
Jag fasar, jag vill verkligen inte - jag håller på att få tentaångest.

Nu ska jag unna mig en stund framför tvn, det är Sverige springer, skulle varit igår men det var visst fotboll istället.
Sedan blir det sängen för att traggla mig upp innan tuppen och tentaplugga som en tok sådär som jag alltid måste göra dagen innan tentan.
Att jag aldrig lär mig att börja plugga i tid...

RSS 2.0