uppdatering

en sommarvecka på öland har tagit slut.
en vecka med iskallt bad, varma dagar, glass, löpning och skratt.

kom hem i torsdags, helt tokigt trötta. att komma tillbaka till oskarshamn var som att kliva in i en bakugn. lika varmt som på öland, men ingen luft att andas. ingen vind som fläktade och ingen trädgård med en sval skugga att ligga på en filt i.
vi har spelat svensk skitgubbe tills jag trode att korten skulle gå sönder. blivit småsura över alla gånger vi blivit knuffade i fia. skrattat och skrikit till med andra ord.
måndagen, min födelsedag, spenderades på de varma gatorna i borgholm. luften stod helt stilla och termometern visade närmare 40grader om inte mer. borgholms godaste glass i en svalare trädgård och sedan buffé på ett överhettat robinson crusoe.
tisdagen spenderades på ölands norra udde. vi vandrade i trollskogen, kikade på långe erik och blev snåla när det kostade 30kr att gå upp i fyren. svalkade fötterna och blev rastlösa vid raukarna.

fredagen bjöd på kalas, smörgåstårta och presenter i föräldrarnas trädgård. sedan in till kalmar där timmarna gled förbi snabbt ute på balkongen. en nattpromenad och sedan sömn. vaknade till ett åskoväder som befann sig precis utanför fönstret. frukost till ljudet av regnet som smattrade mot fönstrena. ikea och stan en sväng. lunch på stekhuset och det vattnas i munnen när jag tänker på den goda maten.

en balkong gjordes iordning och invegs igår. varma mackor, öl, musik och ett underbart sällskap. mer öl och vattenpipa på en annan balkong i oskarshamn innan vi drog in till stan för att kunna svänga på de lurviga. möttes av en stängd dörr. apollo var stängt? åströms och skratt vid ett bord istället.
idag är jag seg. kroppen ropar efter pizza och eftermiddagen/kvällen ska bjuda på alice i underlandet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0