memory

fest i lägenheten under. skrik och gap, gammal musik och ungdomar som skrålade med till låtar som fanns långt innan dem. jag kunde inte låta bli att le, även om de störde min sömn. timmar med festligt skålande i glasen, en cigarettrök som smök sig in i min lägenhet när balkongdörren var öppen, glada människor på väg ut för att göra stan.
skratten ekade i huset och det smittades av på mig. skrattade till och mindes alla kvällar med hemmafester, alla kvällar med några glas vin innan man skulle ut på krogen. en cigarett i ett allt för rökigt rum. en billig öl i handen och en god vän i den andra. samtalen som aldrig ville ta slut, kvällarna som man aldrig ville skulle ta slut.
en obekväm soffa kunde bli nattens paradis att sova på. vakna upp med en tungt huvud som genast kändes lättare när man såg alla älskade vänner runt omkring. mjukiskläder och te, en fika på stan och gud så underbart livet kan vara när lever det tillsammans med älskade vänner!

Tennis, boxning och fotboll. Även ett ski...

Tennis, boxning och fotboll. Även ett skithumör kan räddas av rätt folk. En lugn stund framför tvn med nachos och slöprogram. Jag behövde det. Koppla bort huvudet för ett tag och fylla på med ny energi. Sedan tröttnade vi på att sitta still. Det blev en tvspelskväll i ett skönt gäng. Klockan börjar bli sent, men vad gör det?


..

när energin tar slut så blir jag helt ställd. jag blir förvirrad, känner inte igen min egen kropp och jag blir rent av rädd.
jag har oftast lite energi kvar att ta av. efter en löprunda på 12km i stekande sol så behöver jag en dusch, vatten och mat. sedan finns energin där igen.
ge mig lite socker och jag kan inte sitta still på flera timmar.

inte idag. inte alla dagar.
socker hjälper inte, mat och dusch gör det ännu sämre. spotify hamnar hela tiden på fel musik. på musiken som drar ner mig ännu mer. jag försöker samla ork, samla energi. jag vill byta musik, men jag blir bara irriterad då.
en kopp te, au revoir simone och regnet som vräker ner utanför mitt fönster.
samlar, samlar, samlar..
knuffar, knuffar, knuffar..

ny mobil

samma nummer men en ny älskling.
en sony ericsson vivaz pro! <3

nu ska jag bara få allt att fungera som det ska. känns ju lite segt att inte kunna surfa när jag har en ny mobil, men det löser sig. telias butiker gäller imorgon, nu ska jag iväg och har inte tid med sådant! så än så länge får det duga med att kunna smsa och ringa på den.


hamnfestival

om man åker förbi norrköping på väg från stockholm och gör kolmården en dag så får man med sig en fin flicka vid namn Jenny. hon i sin tur lurar med sig en annan fin flicka, vid namn Rebecca.

någon öl i torsdags, fler i fredags.
fika i regnet medan jag väntade på att flickorna skulle vakna till. vi slängde ihop spagetti och köttfärssås och sedan var det duschen som gällde. jag har glömt hur lång tid det tar för flickor att göra sig iordning..
vi kom iväg, spelade twister och förfestade med 90-talets bästa låtar.
till öltältet, åkte karusell och skrattade. kvällen slutade med att flickorna badade i fontänen på lilla torget..

dimmiga blickar. jag ser nyktrast ut men betalade mest för det hela på lördagen..

"gör en dum min", säger hon och gör bara en halvdum.



kärleksnäste

blir man gammal när man fyller 21? det börjar kännas så.
har gått runt i stan sedan tio idag på morgonen, efter en fin frukost på ett café. mina fötter är döda, min rygg är trött och jag försöker samla energi genom att sitta vid datorn i ett fönster på fjärde våningen i gamla stan och dricka pepsi. jag trivs, även om det är en trött blick som kikar ut genom fönstret.

fika, vimla runt i affärerna, middagar och öl på mysiga ställen. varför ska man bo i en liten stad när man kan ha det såhär bra?

ett lugn infinner sig så fort jag kommer hit. jag lägger på ett högre tempo och alla tror att jag stressar runt. men jag känner mig hemma och det är ro jag känner i hela kroppen, inte stress.
en chai latte i handen och iakta människorna som strosar förbi. en lycklig blick och ett leende på läpparna.

medborgarplatsen besöktes. två år sedan sist, det var en kär vän att återse. en öl på melanders bakficka innan vi strosade tillbaka till gamla stan. nu ska jag samla tillräckligt mycket energi för att hoppa in i en dusch. kvällen ska bjuda på mat på Greken i hörnet. jag vill helst aldrig åka hem, så känns det just nu.

sthlm baby!

spontanitet när den är som bäst! <3
idag kom vi på att vi vill till stockholm, så imorgon åker vi. vandrarhem i gamla stan är bokat. två nätter till att börja med, får se om det kanske blir fler.
försöker packa ner allt, vi åker efter frukosten imorgon. försöker att inte glömma något.

uppdatering

en sommarvecka på öland har tagit slut.
en vecka med iskallt bad, varma dagar, glass, löpning och skratt.

kom hem i torsdags, helt tokigt trötta. att komma tillbaka till oskarshamn var som att kliva in i en bakugn. lika varmt som på öland, men ingen luft att andas. ingen vind som fläktade och ingen trädgård med en sval skugga att ligga på en filt i.
vi har spelat svensk skitgubbe tills jag trode att korten skulle gå sönder. blivit småsura över alla gånger vi blivit knuffade i fia. skrattat och skrikit till med andra ord.
måndagen, min födelsedag, spenderades på de varma gatorna i borgholm. luften stod helt stilla och termometern visade närmare 40grader om inte mer. borgholms godaste glass i en svalare trädgård och sedan buffé på ett överhettat robinson crusoe.
tisdagen spenderades på ölands norra udde. vi vandrade i trollskogen, kikade på långe erik och blev snåla när det kostade 30kr att gå upp i fyren. svalkade fötterna och blev rastlösa vid raukarna.

fredagen bjöd på kalas, smörgåstårta och presenter i föräldrarnas trädgård. sedan in till kalmar där timmarna gled förbi snabbt ute på balkongen. en nattpromenad och sedan sömn. vaknade till ett åskoväder som befann sig precis utanför fönstret. frukost till ljudet av regnet som smattrade mot fönstrena. ikea och stan en sväng. lunch på stekhuset och det vattnas i munnen när jag tänker på den goda maten.

en balkong gjordes iordning och invegs igår. varma mackor, öl, musik och ett underbart sällskap. mer öl och vattenpipa på en annan balkong i oskarshamn innan vi drog in till stan för att kunna svänga på de lurviga. möttes av en stängd dörr. apollo var stängt? åströms och skratt vid ett bord istället.
idag är jag seg. kroppen ropar efter pizza och eftermiddagen/kvällen ska bjuda på alice i underlandet.

Ölands norra udde. Just nu i Trollskogen o...

dsc01000 (MMS)

Ölands norra udde. Just nu i Trollskogen och promenerar. Värmebölja, vackert, lyckliga känslor och numera 21år.


sommarvisa

lata sommardagar, många av dem ute i stensjö by. varmt i vattnet, bruna ben, bikni, kortspel, jordgubbar och skratt. allt med underbara vänner. <3
dagarna tillbringas allt som oftast vid en insjö. vi bränner oss, svalkar oss i vattnet och skrattar tillsammans. grillen åker fram när vi blir hungriga och kvällarna spenderas i en skön soffa.

igår jagades vi fram längs vägen av myggen, själva jagade vi de älskade små röda bären. vägen kantades av utsökta smultron som vi glatt stoppade i munnen med ivriga barna-fingrar.
en långpromenad i sommarkvällen.

imorgon beger vi oss till öland. för att spendera nästan en vecka på östra sidan.
därav så är tillbringas den här dagen i tvättstugan, på maxi för att inhandla mat inför veckan och framför spisen. den här gången ska jag lyckas med mina biskvier!

Middag på stekhuset. Öl på Pipes. Underbar...

Middag på stekhuset. Öl på Pipes. Underbara sommarkvällar!


Nattbadat nu! Varmt och stilla vatten, vac...

Nattbadat nu! Varmt och stilla vatten, vacker himmel och månen är framme. Sådana här idéer är kärlek. <3


RSS 2.0