nya tag

jag får nycklarna på fredag och jag håller tummarna för att min far kan ta ledigt och hjälpa mig flytta då. måste hinna införskaffa en ny kattlåda och lite sådant tills dess, samt packa klart alla småsaker som ligger utspridda över mitt rum. men det löser sig!

igår startade jag dagen med en timmes underbar promenad, för att sedan kika på tvbänk och ta en kopp te med magdalena. mycket trevligt måste jag säga, så nu har jag en bra tvbänk som ska in i min lägenhet också. hittade lite vinglas på second hand, tittade på bang bang you're dead och avslutade kvällen med en och en halv timmes promenad och lite snöbollskrig i kylan.
det får bli något liknande idag. har precis funnit mig lite frukost och ska snart bylta på mig i mängder för en timmes promenad. ikväll får det bli en löprunda om inte temperaturen sjunker allt för mycket.

det är dags att börja träna nu. på måndag är det nya tag på allt som gäller.
jag ska ha en kostplan klar tills dess, en kostplan som inte gör att jag får panik om jag blir sugen på pizza eller godis någon gång. jag ska skaffa mig gymkort och lägga upp ett bra träningsschema. samma sak här, schemat måste tillåta mig att hoppa över en löprunda och köra ett pass styrketräning istället om jag känner mer för det just den dagen. jag vill inte springa in i väggen igen och tappa lusten för löpningen. så det får bli lite luddigt i några månader, tills jag har kommit in i det ordentligt. senast i juni så måste jag påbörja ett strikt program om jag ska ta mig runt halvmaran på den tid jag vill, utan att falla ihop på mållinjen.

men det är inte förrän på måndag allt drar igång på riktigt. halsen kärvar fortfarande lite och därför blir det mest promenader och kopiösa mängder te den här veckan. plus att jag har lovat öl imorgon och bokat upp en okgfest på lördag sedan en månad tillbaka, och jag vill inte avboka något av det.

att leva i kartonger

the clash går på spotify, jag försöker organisera mig själv genom att organisera alla saker som ska packas ner i kartonger inför flytten. jag har hunnit sprida ut alla saker rätt bra på de här månaderna jag bott hemma. det finns ingen ordning och ingen struktur utan allt ligger intryckt i samma lilla bokhylla på rummet eller utspritt över skrivbordet, intryckt under sängen eller placerat ute i garaget och på vinden.
självklart så har jag ju också tagit mig upp på vinden flertalet gånger för att leta efter just den där saken, en bok eller vad det nu kan tänkas ha varit, och då bara rivit i alla kartonger tills jag hittat den. nu är därmed alla kartonger moreless upprivna helt och det som var packat så bra en gång i tiden ligger huller om buller nu.
böcker, tidningar, te och en en massa viktiga papper ska jag lyckas packa ner på ett smart sätt för att lätt kunna hitta allt när jag ska packa upp.
det får bära av mot ikea snart i dagarna, jag ska unna mig en ny bokhylla som jag kan dela av rummet med och jag har också insett att jag inte äger en enda kökspryl mer än min mixer och vattenkokare i stort sätt. jag vill bara få nyckeln i handen nu, få flytta alla saker och packa upp allt på en helg (i vanlig ordning). göra min etta till MIN etta. få inreda den så som jag själv vill och förhoppningsvis trivas bra i den.

nä, nu ska jag återgå till mina kartonger som mamma nyss kom hem med från jobbet.

chip-pop. bit-pop. blip-blop.

 

idag har rymdkraft gått hela dagen. oscar är på gång med en psykeltur och röda rosenknoppar hör ni inte människa att jag ropar kom in!?

 

fingersving är dagens favorit, alfa beta gunnar borde spelas hos strålskydd på okg och jag kan verkligen inte sluta att studsa omkring överallt! degen till tacopajen står i kylen och jag ska snart bege mig mot affären för att handla de resterande tillbehören som jag behöver. men först vill jag övertala er att kika in hos rymdkraft en sväng!


fix och färdigt

nu är ALLT klart. kontraktet är skrivet, kontrakt på elen är biffat och för att få fiberlan så behöver jag bara slå en pling till telia sedan.
glad och nöjd tjej just nu, den första februari flyttar jag hemifrån igen. <3

med lägenhet

nu är det nästan helt klart. på måndag skriver jag kontrakt på min etta som jag har tackat ja till i oskarshamn. den är på 41kvm med stort kök, balkong och bra läge. mest äldre som bor i området tydligen, vilket känns skönt då det innebär att det inte är en massa liv och skrik.

 

jag fick en bra känsla när jag var och kikade på den, jag hoppas att den känslan sitter i när jag flyttar in. som sagt så hade jag hellre fått en lägenhet i kalmar. men dyrt och krångligt, nu har jag hursom ett eget place där jag kan få vara mig själv. 1a februari har jag tillträde, längtar som en tokig.

 

det första jag kommer att göra när det är klart med kontrakt, el, fiberlan osv. är att skaffa mig ett gymkort. jag saknar det så fruktansvärt mycket att kunna få gå till gymet och helt köra slut på mig själv. fördelen med oskarshamn, förutom då det faktum att det finns fler jobbmöjligheter där än i lilla mönsterås, är att det finns bra träningskompisar. jag ligger nog väldigt lika konditionsmässigt som de pojkar som ställer upp på göteborgsvarvet (halvmarathon i maj) vilket gör att vi kan pressa fram varandra. springer gör jag förvisso oftast helst själv, men ibland är det fördelar med att ha med sig någon ut så att man kan peppa varandra och tvinga varandra till ett högre tempo. styrketräningsmässigt är det helt klart en fördel att ha med sig någon som kan tvinga en att lyfta en eller ett par gånger till. även kosten kommer att förändras för att passa in i mitt träningsprogram, och genom att jag nu bor själv så kan jag köpa hem det just jag behöver utan att någon annan snor det i kylskåpen och jag behöver inte tänka på andra när jag ska äta/laga mat.

 

jag är taggad nu. och om en timme så beger jag mig till just oskarshamn, för att åka skridskor och dricka varm choklad. sedan blir det tvspel och öl i bra sällskap efter det, jag ska ju fira lägenheten på något vis och det här viset lät hemskt bra!


pirat på isen



igår vart det skridskor och äppelpaj i oskarshamn för min del. mycket, mycket trevligt!
även att en tredjedel av vår lilla grupp inte kunde stå på benen och därmed drog ner mig så fort jag skrattade. vi spelade fotboll med pucken, åkte snabbast runt banan (vilket resulterade i att jag hamnade sist då en tant svängde ut rakt i min väg som jag fick kasta mig åt sidan för att missa, hon såg lite chockad ut minst sagt och jag insåg i efterhand att om jag befunnit mig 15cm åt vänster så hade jag klippt henne i rätt bra fart), hade snöbollskrig och skrattade till tusen.

 

i övrigt så spenderar jag mina dagar med att bråka med csn, leta en massa jobb, ta massvis med promenader i den underbara snön och försöka räkna på hur det ser ut rent ekonomiskt om jag tar lägenheten. imorgon ska jag ringa och ge ett klart besked. jag är rätt säker på hur jag kommer att göra i dagsläget, men vem vet vad natten har för planer för min del. jag brukar ha hunnit ändra mig minst tjugo gånger under nattens gång.

 


kroppsfixering

det finns två ideal som jag pendlar mellan att avsky och att älska.
ena stunden så älskar jag den allt för spinkiga looken och jag ger flickan på min axel rätt.
andra stunden så inser jag hur dumt det är och älskar det riktigt vältränade idealet.


just nu när jag sitter hemma och snorar så drar flickan i mig mer än vanligt. den andra idealet är inget som är lätt att eftersträva när man bor hemma, inte har pengar till gym och dessutom är förkyld som en tok vilket innebär att man inte kan träna alls. det blir istället långa promenader, grönt te i mängder och på tok för lite mat då förkylningen dödar min hunger.
när allt är tilltrasslat i mitt huvud och min mage ständigt känns som en enorm klump så innebär varje måltid som jag hoppar över att jag lutar mig tyngre och tyngre mot fel axel. jag läser som en tokig alla artiklar om kost, hälsa och träning som jag bara kan hitta. jag ger henne mer och mer rätt samtidigt som jag vet att jag måste ha mer information med mig om jag ska lyckas slita mig från käftarna.
än så länge så står jag någorlunda stark. jag håller mig på rätt vikt och försöker att äta en vettig kost. men vikten har rasat för varje gång jag ställer mig på den fruktade vågen och jag vet att det är något jag måste ta tag i fortare än kvickt om jag inte ska falla hårt igen. samtidig så vill jag ju i ena stunden falla hårt.

nu behöver jag verkligen ett eget boende. kunna få köpa hem mat till en kost som jag kan följa stenhårt, kunna få ta mig ut och springa eller iväg till gymet närsomhelst, få följa mina egna tider och jobba hårt för att inte falla dit. andra stunden vill jag ju bestå av bara muskler.

multitaskar


försöker bråka med csn, dricker te, slöhänger på internet, jämför löpband, försöker få tag på centralbadet för att bråka med även dem.
idag gör jag allt samtidigt.

dagen började fint med frukost på lilla bageriet tillsammans med josipa. följde med henne till optikern och kunde inte låta bli att prova fula glasögon. så en timmes promenad på förmiddagen är avklarad iaf. hade velat ta mig ut och springa nu, men skridskoturen igår gjorde min hals sämre.
hursom så var det mysigt och väldigt trevligt att åka skridsko på en sjö, grilla och ha snöbollskrig på skridskor. kallt som fasen mot slutet, men helt klart värt det. vi värmde oss framför film med banan med choklad i gjord i ugn och varm choklad samt te till, innan jag begav mig hemåt.

planen för dagen var att äta frukost med josipa, lösa skiten med centralbadet och få ett ordentligt svar från csn. ett av tre är avklarade och så mycket som allt krånglar så känns det som att det inte kommer bli mycket mer som löser sig idag. vill ha svar nu, vill kunna ringa och säga att jag tar lägenheten så att jag kan börja förbereda mig på att flytta igen. vill känna flyttkänslan pirra i magen på riktigt. kunna få fantisera om hur jag ska inreda lägenheten efter plånbokens lagar och mina egna tankar. fyra dagar till har jag på mig innan jag verkligen måste bestämma mig, tills dess måste skiten ha löst sig. håll tummarna!

spökstad

klumpen i magen har växt sig ännu större. tårarna rinner för första gången på länge ner för mina kinder som floder.
jag vet inte alls om jag gjorde rätt eller fel. det enda jag vet just nu är att jag har en ångest som håller på att övergå i ren och skär panikångest.
all mat kommer upp igen, jag får kämpa för att hålla min andning normal och få i mig syre. huvudet vill hyperventilera och kroppen skriker efter syret. så fort jag reser på mig så får jag blodtrycksfall och hela världen försvinner från min näthinna för några få sekunder.

jag hade behövt den tryggaste famnen jag vet om nu, men jag puttade själv bort den och jag måste nu försöka att stå på mina egna ben på riktigt för en gångs skull.

en liten vän på axeln som kunde säga till när jag gör rätt och när jag gör fel hade varit fint. istället har jag nu en idiot på min axel som skriker mig i örat och menar att allt jag gör är fel. det värsta är att jag börjar känna en trygghet i det hela, jag börjar än en gång luta mig mer om mer mot mitt gamla spöke. jag börjar lyssna igen och jag börjar dessutom att ta åt mig. jag vet att jag borde slita mig, men idag går det inte och jag tar emot kramarna jag får när jag lyder. imorgon kommer greppet om mig själv vara ännu hårdare och det kommer vara ännu jobbigare att slita sig. men jag orkar inte tänka så långt nu. istället så lutar jag mig ännu tyngre, känner lite mer på värmen i den gamla famnen och drar in den välbekanta doften.
samtidigt som jag så väl vet svaret så undrar jag varför jag en gång försökte att bli av med mitt spöke?

straffad av mig själv

en löparrunda hade räddat mig nu. men istället sitter jag hemma sjuk, hostar lungorna ur mig och snörvlar värre än en treårig.
jävla idiot till att tro att jag är stark. jag borde känna mig själv bättre, men tydligen inte.

jag ger mig på ett försök till nya rutiner, bättre rutiner, i år.

hemkommen från den lite mer nordligare delen av sverige nu. lunkar runt i parmans gamla mjukisbyxor, nattlinne och pirat-tröja. dricker grönt te och lyssnar på fin musik.

veckan i norrköping har varit underbar. när man ser staden från den sidan så undrar man varför man flyttade därifrån. men jag vet att jag inte trivdes, jag trivs där i omgångar. när jag får umgås med bra människor, och då trivs jag nog vart jag än befinner mig kanske.

nu ska jag starta om allt. körde slut på mig själv däruppe. bara onyttigheter, vände på dygnet osv. nu blir det till att försöka sig på ett nyttigt levende. det vet jag med mig att jag mår bäst av och därför ska jag köra på det.
jag ska bli av med min för stunden rådande förkylning och sedan är det träning inför halvmaran som gäller. det ska bli en nyttigare kost och onyttigheterna får hålla sig till helgerna. jag tänker inte plocka bort ngt, bara skära ner. plockar man bort så tror jag att det är lättare att falla för frestelsen och stupa totalt, iaf för min egen del. och jag vill inte stupa ngt mer. jag vill hitta mina egna ben att stå på, kunna veta att jag klarar mig själv.

egen lägenhet ska kollas upp, hoppas att jag får reda på hur det blir med csn snart och hoppas att jag därefter hittar någon som passar mig bra här i krokarna någonstans. kalmar hade varit fint som snus, men det kan jag nog kanske se mig i stjärnorna om verkar det som.

aja. om man skulle ge sig på ett försök med att vända dygnet rätt. en bok, en iPod och sedan sova. natt natt.

RSS 2.0