årets jobbigaste


skitig spegel. jackan som jag sedan i vintras hade glömt i norrköping. går även, som ni ser, att göra till väst. föredrar att springa i långärmad underställströja och väst framför t-shirt och jacka.
idag hade det dock räckt med t-shirt. och shorts.

årets jobbigaste pass. flåsade hela tiden, kom aldrig i någon bra takt med andningen. backarna sög musten ur mig och drog ner rejält på tempot. det var för varmt, det var kvavt. efter fem kilometer så svettades jag inte längre av den enorma värmen. jag var så sjukt slut att jag kallsvettades, frös och mådde illa.
sista backen, 10% lutnings-backen. försökte pressa. stannande klockan när jag kom förbi 7km.
sprang en liten bit till för att få ur mjölksyran ur benen. stannade och trodde att min frukost skulle komma upp. jag var helt, totalt slut. äckligt slut. mådde inte alls bra.

joggade ner och strechade ordentligt. kom in och ringde upp mamma som ringt medan jag var iväg. 18grader i skugggan sa deras termometer. smhi sa mig 10grader innan jag gav mig ut. jag måste skaffa en termometer. måste.

dusch och tacos. kunde inte sluta kallsvettas. kände mig helt konstig och frös i flera timmar. precis som efter mitt senaste pass, som var i onsdags. (usch. nästan en hel vecka sedan.)
något ligger i min kropp som jag absolut inte vill ha där. jag vet inte om det är pollen eller virus.
nu har jag fått tillbaka temperaturen i kroppen. nu känner jag mig piggare igen. om man bortser från att huvudet är helt mosigt efter en hel dag framför datorn med plugg.
försöker få lite till gjort och ser fram emot sverige springer, som går av stapeln 21.30 på tv4 sport.

norrköping, barndop och solsken

norrköping torsdag - fredag förmiddag. finfint! i jennys sällskap tillbringade jag hela dagen. kvällen bjöd på öl och många skratt. kvalitetstid innan det var dags att sova, och jag är glad att jag kunde få plats i teknikernas bil för en gratis tur till nkpg.

fredagen gick som i dvala. för lite sömn och inte någon ork i kroppen alls. tacos och film i en underbar tvåa var vad kvällen fick bjuda på. jag ville mest bara plocka med mig lägenheten under armen och ta med den hem.
barndop på lördagen. fint i slottskyrkan! alla tre stackars ungar blev utskrattade. den ena visade rumpan, den andre sov och den tredje såg aningen förskräckt ut. charmtroll!
sedan hamnde jag än en gång på den där allt för bekväma soffan i kalmar. runt ett på natten var det dags för att ta sig tillbaka till oskarshamn.

plugg och picknick. det hamnade på schemat igår. solen sken och jag ville inte tillbringa dagen framför datorn, så böckerna fick följa med ut. en filt, baguetter och juice i stensjö by blev resultatet, ett bra sådant. och lite färg har jag allt fått nu.


kvällskärlek

tvättid, föreläsning i vetenskapsteorin, städning, löpning och födelsedagsfirande. det var vad som stod på mitt schema idag.
insåg på morgonen att jag lämnat mina löparskor ute på balkongen under natten, vilket medförde att de var sjukt blöta. springa i de gamla eller ställa in löpningen?
jag valde att ställa in. regnet öste ner utanför fönstret och jag lyckades istället att ta mig igenom föreläsningar och lite i böckerna.

pappas födelsedag idag. klockan sex var det middag och sedan bowling på the big bang. trevligt! även att jag bara placerade mig tvåa..
kom hem tidigare än väntat, då vi började spela bowling tidigare än planerat.
vädret hade vänt. fuktigt i luften, kyligt men solsken. skorna var torra.

det blev en sväng ner till scania, scaniaslingan runt och sedan hem igen. underbart med lite terränglöpning igen. i skogen trivs jag bäst, i skogen springer jag helst.
det blev dock en tung runda. jag försökte att dra upp lite på tempot, men blandningen av jord och bark som täcker hela scaniaslingan blir tung att springa i när det regnat en hel dag.
andningen är ännu inte med än. jag nyser minst tjugo gånger om dagen, och de som känner mig nära vet att jag moreless inte kan nysa, alls.
men ikväll var det en underbar sväng. även att tempot var högre än njuttempo. även att slingan var tung att springa. även att andningen inte riktigt vill.
för ikväll hade det mesta av all lös pollen regnat ner. det var kyligt och friskt. terrängen var underbar och jag sprang hela rundan med ett stort leende på läpparna. efter en hel dag i lägenheten, som jag ägnat åt hushållsysslor och en stammande föreläsare så behövde jag verkligen en löprunda.
nu är humöret på rätt köl igen och ikväll kommer jag somna nöjd och glad. inte bara för att rundan gick bra, utan även för att jag åker till norrköping imorgon. <3

orkeslös

energin är i mångt och mycket slut. helt slut. och jag skyller det på våren.
jag nyser titt som tätt, näsan och ögonen rinner så fort jag kliver utanför dörren och anstränger mig mer än att sitta still.
detta leder till att det just nu inte är allt för roligt att springa, att gå promenader eller göra något alls ute. jag hatar att sitta inne när solen skiner utanför, men jag blir orkeslös och andningen tung så fort jag går ut.
jag har för mycket skola i dagsläget, det är tenta snart och två andra kurser med tusen inlämningsuppgifter till. jag pluggar atm på mer än helfart. bara för att alla kurser är dumma nog att ligga under andra perioden, bara.
tentan vet jag inte ens hur jag ska lösa. det ska gå att skriva den på distans, men då måste jag själv stå för kostnaderna av en vakt. för vilka pengar då?! kurser som inte är tydliga från början med saker och ting gör mig sur, sjukt sur.

jag lever i alla fall. även om jag sover för mycket, får tvinga mig upp ur sängen om dagarna och är sur och grinig till och från. men jag landar nog på rätt köl snart igen.
nästa vecka börjar träningen inför stockholm halvmara. då har jag ett träningsschema att följa och då blir det lättare att ta sig ut igen, även att andningen inte riktigt hänger med då all pollen täpper till.
på fredag trillar pengarna in, då kan jag fylla på min, i dagsläget helt tomma, kyl igen och få i mig annan mat än bröd utan pålägg.
då vet jag att humöret kommer att vända. med bra träning och rätt mängd mat så.

tills dess får jag fortsätta att trösta mig med picknickar på balkongen. den skitiga balkongen, som det ska upp nät på snart.


vårskogen

spenderat timmar med att kratta löv. ute i skogen hos farmor och farfar.

där är det vårtecken överallt. blommorna kikar fram och rådjuren tuggade på vårgräset på ängen bredvid huset.

 


Fallen Snow


We both know it's going to be another long winter
The kind that freezes shut the doors of early spring
But I'll still let you in
When I hear you knocking, with a whisper
I'll open the doors and I'll let you in

Depressing things are empty beds and lonely dinners
And women who are middle aged with naked fingers
I'll buy myself a ring
To symbolize this marriage every time I break the locks to let you in

Cause nothing's worse than seeing you worse than me
And nothing hurts like seeing you hurt like me
The consequence is less than the happiness you bring to me
There's more to give than what you take from me

Cause nothing's worse than seeing you worse than me
And nothing hurts like seeing you hurt like me
The consequence is less than the happiness you bring to me
There's more to give than what you take from me

Believe in the things that you know
Believe in the things that you know

Sunshine, throw a starving man a piece of bread

All I said, I didn't mean
The chill is strong and nothing seems
To thaw the icy sentiment
Of love that's gone once winter's spent

All I said, I didn't mean
The chill is strong and nothing seems
To thaw the icy sentiment
Of love that's gone once winter's spent

en vanlig onsdag

första rundan inlines för i år är avklarad. <3
det blev en väldigt kort runda, sammanlagt max fyra kilometer. men då jag åkte på mina inlines en gång förra året. när de var helt nya, i 12km och fick världens skoskav, så är nog detta bra. jag får åka in dem lite först.
jag lyckades hålla mig på benen hela tiden och nu vill jag bara ut och åka långt.
i vårsolen, i värmen, i vårkläder.

tittade på Spirit of the Marathon med Fredrik. löpsuget är nu ännu större, jag vill träna inför ett marathon NU.

förvisso så vet jag att jag tränar inför det redan nu, att jag tränar inför ultraloppen jag i framtiden vill genomföra. men då jag inte är anmäld till något i dagsläget så känns det inte verkligt.

tålamod linda, tålamod.

 

imorgon får jag sträcka på benen igen. idag var det vilodag från löpningen. en promenad med Sara på morgonen och sedan ett pass styrka på överkroppen under eftermiddagen blev det istället.

det känns inte alls på samma sätt som när jag fått löpträna. jag känner mig rastlös men samtidigt seg i kroppen.

lyxade till dagen med pastasallad, innehållande massvis med avokado. <3

nu ska jag fortsätta att lyxa till det, genom att gå och lägga mig tidigt.


<3

The Pogues – Love You 'Till The End

påsk

i torsdags så började jag sticka. vid ett på natten gav vi upp och åkte hem från kalmar. då hade jag lyckats lära mig att byta garn och sticka, igen. jag har stickat många gånger tidigare. halsdukar, mössor, sockor osv. men det var ett tag sedan sist så nu fick jag nästan lära om mig helt.
den här gången ska det bli en tröja, en pippitröja.

jag har kommit en bit på vägen och det är roligt och rogivande. jag fastnar med stickningen i timmar så jag hoppas att det ska gå rätt fort.

gårdagen bjöd på en morgonpromenad i solen och jag verkligen älskar att våren är här nu. den ger mig ny energi och allt känns mycket lättare när det är ljust ute.
eftermiddagen bjöd på bowling och jag måste ju bara skryta lite med att jag i slutändan vann det hela! tur det kanske, jag är verkligen ingen bra förlorare i sporter.
därefter var det smörgåstårta och en runda till maxi som bjöd på många underbara skratt. vi ritade upp en hage och hoppade, skrattade, gungade och skrattade ännu mer.
avslutade kvällen med film, glass och varma bär. <3

idag var det picknick uppe på hjortberget. solen försvann men vad gjorde det? i ett underbart sällskap så skiner alltid solen i mitt hjärta.


RSS 2.0