tävling hos tefrossa

nu är det tävling hos min absoluta favoritsida på internet! klicka på bilden för att komma till bloggen där tävlingen finns eller på länken som följer för att komma till själva hemsidan: Te Frossa

Priserna verkar helt underbara och vinner jag inte så kommer jag helt klart att lägga en beställning på teerna.

Första pris är en påse hösinspiration, dvs en påse Ett ljus i vinternatten. svart te med hel saffran, chilistrån, kanelkross, mandel, grönt te, safflor, kardemumma och papaysa. samt ett doftljus med de härliga höstdofterna kanel och kryddnejlika och en fin temugg i keramik av keramikern Hanna Svensson (krumelur design).

Andra pris är en resa i fantasin med smaklökarna till de varma kullarna i Provence: en påse Lavendel och mynta te (härligt avslappnande och mycket nyttigt) och en chokladkaka från NewTree med mjölkchoklad och lavendel (även den med avslappnande effekt samt nyttiga vitaminer).

Sist ett litet tröstpris för alla Halloweendiggare: en påse läskigt Rooibos Halloween med svarta fladermöss och oranga pumpos (smak av vildkörsbär & persika).

Tävlingen pågår t o m kl 24.00, onsdagen den 14 oktober 2009.

(texten är tagen från http://tefrossa.blogspot.com/)

högsbydagar?

för tredje dagen i rad så befinner jag mig i högsby, hos familjen Almquist. och jag trivs. som fisken i vattnet.

i lördags så gjorde vi nachotallrik med tacosfärs och grönsaker till. jag och maria hade testund och pojkarna spelade hela dagen. för mig och maria så slutade allt med en fniss-attack på trappen. efter en kanonfin utekväll, om än i högsby liksom. det var cider och maria bjöd på shot, vilket gjorde att det slutade med att vi båda stod på dansgolvet och skakade rumpa till trubadurmusik.

igår var vi iväg till oskarshamn för att bowla och svulla på donken. tyvärr så var det provdag så vi fick bara bowla en kvart. men aurora var nöjd och det var väl ändå huvudsaken. hon fick dessutom hoppa hoppborg tillsammans med tore och var nöjd tjej.
sedan var det film och mys innan vi begav oss hemåt.

idag tog vi bussen till dem för, som sagt, tredje dagen i rad. tillbringade tid på studion, töjde mitt öra lite till och gjorde femmor i tores öron. nu har jag precis målat med aurora och hon har lagt sig. vi har käkat hemmagjort potatismos och idag är jag nöjd tjej.

imorgon ska jag iväg till kalmar med lillebror, det är dags för eeg test för honom så jag får vara snäll tjej och följa med honom så att han hittar.
lite mer social tid i soffan nu och sedan är det hemåt och säng för mig och tore med.


tråkigt inlägg för dem som inte var med i helgen, men vad jag mest ville säga var att jag har haft en toppenhelg. det har helt seriöst varit den bästa helgen på länge. tack alla som varit inblandade.
dessutom så har jag blivit auroras nya idol, det känns rätt bra. ;)

att vara stark

vissa dagar så vet jag egentligen inte alls vad som är bäst för mig själv. jag vet kanske innerst inne men jag gör allt precis fel och kan inte förmå mig själv till att göra rätt.
idag är en sådan dag.

jag har tvingat mig själv att städa åt mamma, tvätta, färga håret, duscha osv. allt för att försöka få bort tankarna till något annat.
mat äcklar mig men jag vet att jag borde äta. tanken på att svälja maten får det att gå runt i huvudet och jag känner mig svimfärdig.
gjorde pyttipanna till mig själv nyss. fick i mig två gafflar och resten ligger i soporna. den där lilla rösten inom mig känns så fruktansvärt stor just nu och slutar inte skrika förrän jag får upp maten igen.

att springa brukar skingra tankarna, men springer jag ju så ger jag bort mig själv till rösten. jag borde egentligen skita i allt. baka en stor skål med onyttigt trams, sätta mig framför tvn och vräka i mig skiten. slänga bort rösten och säga att det inte är fel att äta, att jag får äta vad jag vill, när jag vill.
men idag är jag inte så stark. istället ligger jag på golvet och hatar min egen kropp.

gerdas te & kaffehandel



höst te - fruktigt te med äpple.
grön höst - inte en aning om innehållet.

nackdelen med att köpa te hos Gerdas är att man aldrig kommer ihåg vad teerna innehåller då deras hemsida inte alltid hjälper till med det. grön höst stod det heller inte på burken inne i affären vad det innehöll.
båda teerna luktar dock utmärkt och smakar nästan ännu godare. höst te är favoriten då smaken av äpple fick mig att tänka på hösten ännu mer, det luktar ju till och med höst.
grön höst blir fruktansvärt surt om man låter tesilen ligga i för länge, det behöver inte ens vara mycket för länge tyvärr. får man ur tesilen direkt när det har blivit en fin färg på teet så smakar det dock bra.

jag lovade att jag skulle skriva lite kort om jag tyckte att teerna var goda och där har ni det. speciellt så vill jag tipsa om det svarta höst teet. båda kostade 36kr/hg och köper man två hg (kvittar om det är samma te eller olika) så får man dessutom en stämpel. vid tio stämplar får man 2hg te gratis. jag samlar förbrilt!




frustration

inte riktigt murphys lag hela dagen men fortfarande sjukt irriterande.
mamma hade lovat mig att bilen skulle finnas hemma hela dagen. det gjorde den men hon hade nyckeln med sig till jobbet och jag kunde inte få tag på henne då hon var på rum hela dagen. hade tänkt att jag skulle åka och handla för att kunna överraska johan då han fyller 22 idag. det blev inte så, jag hade kunnat cykla men jag var för lat och insåg också att mina pengar är slut.
det blev 45minuter i badkaret tillsammans istället. med skum, badkulor och tända ljus. det var skönt och mysigt.

nu irriterar jag mig på att min föreläsning började för en timme sedan och jag har inte behörighet för att komma in på kursens hemsida ordentligt. det finns inte längre någon att ringa då klockan är efter fyra och mejl är det ingen som svarar på just nu. missar därför hela skiten och jag hoppas vid högre makter att någon på något vis kan skicka föreläsningen till mig samt ordna så att jag får rätt behörighet och kan lyssna på föreläsningarna i fortsättningen. nackdelen med distanskurser är att det alltid är ngt som krånglar och därmed strular till hela skiten.

för tillfället så försöker jag hitta vägar att gå runt för att kunna komma fram till föreläsningen iaf. samtidigt som jag dricker litervis med te och lyssnar på jesu för att lugna ner mig. det går sådär.
egentligen ska jag inte gnälla då både dator och mobil fungerar för mig, till skillnad mot hur det ser ut för johan. mobilen la av och datorn har fått virus. :( däremot så fick mobilen fnatt vid kvart i fyra inatt och satte igång alarmet, för att sedan dö helt igen. idiotiska teknik skulle jag vilja påstå till och från.

långa promenader och höst teer

en mil och tre kilometer tog två timmar och en kvart att gå. jag behöver nya skor, de jag har nu gav mig blåsor under fötterna.
johan fick för sig att han skulle gå ut till skogen, jag fick för mig att hänga på honom. sagt och gjort. först tog vi bilen ut för att kunna lämna av alla saker, därefter tog vi bilen hem igen och påbörjade promenaden. väl framme så slängde vi i oss lite mackor och sedan blev vi sittande framför tvn resten av kvällen.

idag tog vi cyklarna hem istället.
jag har varit med mamma och anton till kalmar för att vara smakråd. anton behövde en ny vinterjacka och jag lyckades hitta en i första affären. trodde att jag skulle få åka hem direkt efter men icke. mamma tog tillfället i akt för att kika på kläder till sig själv. jag vann dock en skinnjacka på det hela, en fejk dock. även en tjockare stickad kofta, trosor, strumpor, rökelser och te. så egentligen ska jag nog inte gnälla.
grön höst samt höst te (svart) fick följa med mig hem. det luktar nu gott av nya teer på hela mitt rum och jag tänker provsmaka något av det så fort jag kommer till johan ikväll. lovar att jag ska berätta för er om de var goda sedan.

koftan som fick följa med hem.



nu väntar jag på maten och därefter ska jag duscha av mig svetten från min joggingtur på fem kilometer som jag nyligen genomförde.

hemtenta och drogtest

nu har jag spenderat hela förmiddagen med att skriva hemtenta samt portfolio till kursen Fysisk aktivitet och hälsa. nu är det inskickat och jag hoppas att jag blir godkänd nu så att jag slipper plugga gamla saker något mer. nu kan jag sätta tänderna i den nya kursen på riktigt och verkligen försvinna bort i böckerna Aerob och anaerob träning samt Idrottens träningslära. det är väldigt intressant och kursen bygger inte lika mycket på läraryrket som den förra gjorde. det här är träning för prestation, på riktigt.

det är dags för en cigg nu, därefter ska jag rota fram något ätbart och ta en välbövlig dusch. sitter i en allt för stor ODAN-tshirt just nu som jag snodde när jag gick hem från johan imorse.
på fredag ska jag hitta i oskarshamn för då måste jag göra drogtest och läkarundersökning i någon liten konstig lokal som inte ens befinner sig på ett sjukhus eller vårdcentral. släpar med min johan dit idag för att se om vi kan hitta fram tillsammans, känns inte som att det skulle ge ett så bra intryck om jag kommer dig försent på fredag.

invigning

det var smygöppning och invigning av Pzydesign tattoo i lördags. mellan 12-15 var det smygöppning, med 30% på piercingar. hade jag haft pengar så hade jag nog kommit därifrån med ännu fler hål, nu är jag tyvärr pank som jag vet inte vad och lönen kommer inte förrän i november.
vid 18 var det dags för invigning och folk kom det iaf! bålen tog slut, nästan all plockmat tog slut, många var intresserade av framtida projekt att förgylla kroppen med och det var elduppvisning och allmänt trevligt.

tanken var att vi sedan skulle bege oss till oskarshamn för att gå ut där, men vi gav upp de planerna och fixade mer sprit för att sedan gå ner till puben i högsby. jag hade en fruktansvärt trevlig dag och kväll och jag hoppas verkligen att maria och simon är nöjda med resultater. lokalen är snygg som fan och idag var det dags för dem att öppna dörrarna till högsbys enda färgklick på riktigt.

 

nedan följer bilder på den forsatta festen vi tog oss för när invigningen var över.

 


kalmarhelg 4-6/9

förra helgen var det på tok för mycket alkohol i mina vener för att min ekonomi skulle gilla det.
lördagen var hursom väldigt fin. jag åt sushi för moreless första gången i mitt liv. jag lyckades äta det med pinnar och jag tyckte att det smakade helt okej. däremot så kan jag inte förstå grejen med att göra bitarna så jävla stora, min stackars lilla mun fick att göra när jag skulle lyckas tugga.
vi sprang omkring på stan och smakade på äckligt vatten som märta drack kvällen innan, johan köpte linser och vi tog en runda på systemet. kollade tv, drack alkohol, bastade och träffade tim. nu har jag dock inga bilder från lördagen självklart, endast en på när johan har total däckat i tors säng.

 

bilderna som följer nedan får sammanfatta fredagens förfest. sedan fick vi för oss att gå den långa vägen till puben, vad vi nu skulle dit och göra när det är lika långt att gå hem och dessutom kallare.

 


uppdatering

Två nya hål i öronen, tragus denna gång. Jag är fett nöjd, som vanligt efter lite håltagning.
Befinner mig för tillfället i Simons och Marias studio. Johan sitter i stolen och blir finare på armen, jag har gjort iordning alla smycken som Maria la fram åt mig. Nu ligger de fint förpackade i påsar och jag känner mig rätt duktig.

Morgonen spenderades med aerob träning i 18km och jag känner att jag har lyckats ta upp min träning efter ännu en jävla paus. Nu ska jag dock se om pojkarna vill vara med och dra ner min kondition lite, dags för en ciggeluring.

idioti

Jag har precis varit ute och sprungit en halvtimme, i 26graders kvav värme. Jag är dum i huvudet.

Varför i hela helvetet gav jag mig ut och sprang klockan två, mitt på dagen, den varmaste onsdagen i månaden? Jag var inte ens sugen på att ge mig ut och springa, vilket inte händer ofta. Tvingade mig dock ut på en tur för att få lite frisk luft och för att få igång huvudet. Hela rundan har gått ut på att tvinga benen framåt, istället för att stanna och sedan ta snabbaste vägen tillbaka. För att vara så varmt och så fruktansvärt jobbigt så gick det ändå rätt bra, tills jag kom in i skuggan. Där ville jag bara stanna och köra ner huvudet under närmsta vattenspridare på någons tomt och dricka litervis med vatten. Något flow under rundan fanns inte att tala om.
Väl hemma igen så försöker jag att dricka litervis med vatten samtidigt som jag längtar efter en isvak att kunna stoppa ner huvudet i. Jag eftersvettas värre än en tjockis i en allt för varm bastu och det finns inget positivt i det alls.

Nu ska jag försöka att belöna mig själv med ännu mer vatten och ett avsnitt Sex and the city innan jag cyklar bort till mamma för att plocka upp bilnyckel och plånbok. Därefter får det bli en sval dusch, något att äta och sedan ska jag köra ner huvudet i boken Aerob och Anaerob träning.

varför kaffe?



Kaffe inte bara smakar äckligt, det luktar inte ens gott och gud vilka hemska tänder folk kan få av för mycket kaffe.
Jag ska inte kasta sten i glashus då jag själv röker. Periodvis förvisso, men de perioder jag röker så klipper jag ett paket på två dagar i stort sätt. Rökning luktar inte särskilt gott, inte på fingrarna efteråt iaf. Man får dålig hy, sämre kondition och hemskt fula tänder om man håller på länge. Trots att jag röker så lär jag mig aldrig att dricka kaffe. Jag vill inte smaka på det för att upptäcka att jag tycker det är lika äckligt som det luktar.
Nu var dock inte poängen att gnälla på folk som dricker kaffe eller röker. Jag skulle bara vilja slå ett slag för te.

Te finns i så fruktansvärt många olika färger och smaker, det finns alltid något som passar just dig. Kan man nu lära sig dricka kaffe, som vad jag vet, inte har så väldigt många olika smaker att erbjuda, varför kan man då inte lära sig att dricka te? Svart kaffe, kaffe med mjölk, kaffe med socker osv. Du kan ha både socker och mjölk i te med, vilket brukar göra det lättare att lära sig dricka det från början. Men det finns utöver det grönt te, svart te, rött te, vitt te osv. Alla olika "färger" smakar olika. Vi som lever i Skandinavien brukar oftast föredra svart te, då det inte är så surt eller bittert.
TeFrossas blogg ger idag 10 skäl att gå över till te från kaffe, och även om man nu inte planerar att byta ut kaffet mot te så kanske det iaf kan ge en liten hint om att te är väldigt bra för inte bara kroppen, utan även för plånboken.

opepp på plugg

Helgen var ändå rätt fin. Lördagen gjorde hela helgen, att slippa gå långt för att ta sig till puben och tillbaka var skönt. Vi badade bastu, drack för mycket alkohol och fick träffa Tim igen. Jag och Tim rökte på tok för många cigaretter och försökte ha seriösa samtal genom dimman.

Nu är veckan igång igen, jag borde plugga men får inte upp böckerna ordentligen. Istället så springer jag, dricker en massa te och tar långa bad. Anledningen till att jag inte är peppad just nu är att jag måste plugga gamla saker. Jag har en hemtenta att göra nästa onsdag, bara för att jag inte gjorde den i våras. Inloggningsuppgifter till den nya kursen har inte ens kommit än och jag kan därför inte registrera mig och se schemat.

Nä, nu ska jag ta mig ett glas cola och vänta på att mina naglar ska torka innan jag sätter igång och pluggar ordentligt. Längtar tills helgen, då är det invigning av Simons och Marias studio.

-

Allt började flyta på så bra. Det var inget fejk, jag började hitta tillbaka till mig själv och vi började hitta tillbaka till oss, på riktigt.
Tydligen så kan allt inte flyta på, helt plötsligt så vet jag ingenting längre. Allt verkar pendla mellan på och av.
Jag vill att det ska pendla mot på, att vi ska kunna vara där och hitta oss ännu mer.

Koncentrationen är som bortblåst, det är en enorm klump i magen och för första gången i mitt liv så är jag mörkrädd.

RSS 2.0