norrköping

i söndags anlände jag till staden, jenny stod på stationen och det blev en helt klart efterlängtad kram.
vi har tillbringat dagarna med att umgås, spela sällskapsspel och bara trivas. har lärt mig spela 'med andra ord' och nu vill jag ha spelet i mina egna ägor. ord skulle förklaras och det var skrikande hit och dit. många liter skratt och jag hade en kanonkväll.

i tisdags var det dags för karins avskeds/överraskningsfest. det var mycket planer innan och jag tycker att jenny och maria som skötte det mesta gjorde det helt exemplariskt. middag, många tårar, mycket skratt, karaoke och en underbart rolig fest!












jag var i onyktert tillstånd men lycklig som få då jag fick vara i närheten
av mina diamantflickor. <3


-_-

trasselsudd på julafton -09.

 


julafton

idag saknar jag ännu mer. hela gamla gänget. jag saknar den julen då man vaknade upp i kollektivet omgiven av vänner.
idag kämpar jag för att hålla tillbaka tårarna, och det funkade ända tills jag fick svar på jul sms. nu rinner allt nedför mina kinder och hela familjen undrar vafan jag håller på med.
allt är kaos i mig just nu och jag känner mig som världens största trasselsudd. jag sover hur dåligt som helst. ena dagen sover jag i tolv timmar och vaknar vid lunch någon gång, andra natten så kan jag inte sova alls, hur trött jag än är. jag tränar på tok för mycket just nu, men det är det enda som håller mig lugn och på fötter. vikten rasar och jag går omkring med en konstant träningsvärk i benen. mina stackars muskler hinner inte med att bygga upp sig.

men jag fortsätter i samma spår idag. julafton har aldrig varit min favorit. man ska sitta stilla i flera timmar, trycka i sig en massa mat och godis med socker i. få sockerkick men ändå sitta stilla och le.
nä, jag kör jul på mitt eget vis fram tills klockan fyra idag. nu är det dags för en lugn, men längre joggingrunda. sedan får det bli en massa te och en bra bok efter duschen.
lyckas jag inte sysselsätta mina tankar hela dagen så lär det sluta jobbigt. då kommer det vara en sur och grinig linda som läser vad det står på paketen, för det lyckades pappa självklart lura på mig att jag skulle göra under frukosten.

jag hoppas att dagen går över snabbt. imorgon är det utgång med fina vänner och på lördag så ska jag hitta mig ett par nya löparskor och storhandla på stadium/intersport. sedan bär det av mot norrköping och underbara flickor på söndagen. jag försöker att hålla tankarna på det, för det gör mig fruktansvärt glad.

kevershäll

helgen har varit fin. god mat, underbart sällskap och mycket motion.

tänkte köra lite lätt på gymet i lördags. det fick bli ben och nu har jag haft träningsvärk i två dagar. det blev inte lätt alls. körde stenhårt på allt och egentligen är det en underbar känsla att ha träningsvärk för det känns att man har gjort ngt. men att få för sig att promenera i mer än en timme dagen efter, i mellan tio och femton minus, var ingen jättebra idé.

mat, vin och guitar hero avslutade lördagen. vid fyra kom jag i säng som först och jag måste ge alla som var med lite cred som lyckades hålla mig vaken så länge.

lyxfrukost, promenader, film och popcorn innehöll gårdagen. idag fick vi för oss att vandra upp på kevershäll. det var tio minus, en massa snö och en underbar utsikt.


run forest run

min runda på 5,5km som tog en hel evighet att komma runt idag gjorde mig nog friskare. 34min tog det och jag vågade mig inte på att dra upp tempot något då jag hela rundan jobbade för att hålla pulsen så låg som möjligt. dumt att få upp för hög puls när halsen kärvar och man kanske närmar sig en förkylning.
nu mår jag hursom bättre. :) mindre snuvig och halsen känns bra mycket bättre. den friska luften gjorde nog susen. solen värmde skönt under hela rundan dessutom!


-

luggen sitter på plats igen. nu har jag ju faktiskt tid till att platta den på mornarna så nu får den vara med igen. även om jag idag fuskar, då den bara kommer ligga still tills dess att jag går ut och den blir fuktig. sen är den krullig på två röda.
den snöar ihärdigt hela tiden och det gör att jag blir lycklig så fort jag kikar ut genom fönstret. sladdar omkring med volvon på gatorna där det är halt, man gör så mycket vettigt när man går hemma. ska sladda bort till kalmar om två timmar, med mamma i bilen. försöka att hålla fingrarna i styr denna gång. sist kom jag hem med chaplins box och tanken var ju ändå att jag skulle köpa julklappar till alla andra än mig själv.


julstämning

lussete, snö utanför fönstret, julklappar som ska slås in och julmusik i högtalarna. det är julstämning hos mig just nu och jag gillar det.

ja, hemskt tråkig video. men det är musiken som är den viktiga.


tisdagens bravader

gårdagen började med att jag försov mig, vilket innebar att det inte blev någon springtur alls. kanske lika bra det då jag hela natten haft en vad som varit varm och öm. det fick därmed bli vilodag och jag får ta den rundan idag istället. då jag egentligen skulle haft vilodag.
färgade håret och stressade runt som en idiot hemma för att hinna in till kalmar så tidigt som möjligt. glömde därmed frukost och allt annat viktigt. lyckades hursom hitta tre julklappar, nu är det bara bror kvar vad jag kan komma på. och där har jag noll idéer. vad kan man köpa till en 16årig grabb som bara spelar dator men som får två mycket sura föräldrar om han sitter för mycket vid datorn? jag inser ju att spel vore det bästa, men då får jag tampas med la mamma och pappa hela julen med. >_<

dagen blev iaf bättre när de ringde från byggebo i oskarshamn och sa att det fanns en etta med kök åt mig om jag vill ha den. inflyttning den 1a februari i sådannafall. får hem papper på den i veckan och ska då åka och kika på den. de är snälla och lägger inte ut den på hemsidan förrän jag har tittat på den och bestämt mig. :)
en fika med världens bästa moa. två timmar utav välbehövligt prat och gudarnas vad jag har saknat henne!

kvällen bjöd på en två timmars promenad där jag i stort sett inte tog ett enda steg i snön. insåg nämligen att ugs är sjukt hala skor och jag gled fram hela vägen, samt satte mig på arslet vid ett tillfälle. som tur var så var det mitt inne i skogen och jag kunne inte göra mycket annat än att lägga mig ner och bara skratta åt allt. sedan vart jag ju dock blöt hela jag, men vad gör det när man kunde komma in till en varm kopp lussete?

vinnare

YES! idag är jag en vinnare.
jag vann nämligen i tefrossas tävling om 200 g svart julknäkt. mycket, mycket glad tjej just nu! :D


i övrigt så ska jag ge mig ut på en löparrunda i kylan nu. det snöar och är kallt som fasen, men det är någon som jag så fruktansvärt gärna springer i. snö som låter mysigt under skorna, rök som står som ett moln omkring mig och frisk luft som dras ner i mina lungor. <3 det är äkta kärlek det.
passar på att tipsa alla som är intresserade av löpning, bara vill komma igång med motionen eller hålla koll på hur mycket man springer om adidas running. gör testet och se vart just du ligger, anmäl dig och få bra tips, bra schema och motivation till att springa. man kan jämföra sin egen statistik med sina vänner och se deras mål osv med. bara det brukar göra att man motiverar sig mer!
när jag väl har duschat så ska jag slå mig ner och fortsätta att läsa fågeln som vrider upp världen - av haruki murakami, tillsammans med en kopp japansk körsbär.

har klippt lugg idag igen med. imorgon får det bli en tidig löparrunda, enligt adidas program. sedan ska jag färga håret rött och därefter bege mig mot kalmar. ska jag försöka hitta julklappar och ta en efterlängtad fika med en mycket fin tjej.

tävling hos tefrossa

fjärde koppen lussete slinker ner i min mage just nu. har varvat det med japansk körsbär hela dagen.
tänkte att jag skulle passa på att tipsa er, än en gång, om TEFROSSA.

det är tävling just nu och om ni snabbar er in så kan ni också vara med och tävla om 200g svart julknäkt!
klicka på bilden för att komma till tävlingen och skriv in en kommentar du med.

 

 

svart julknäkt är ett svart te med knäcksmak och chokladbitar. kan det låta mer rätt såhär i jultider?



tredje advent, lucia, röd dag

te, värktabletter och ostbågar. framför wibledon, filmen alltså.
det är fel dag i månaden och därmed så är jag fruktansvärt gnällig och inte på humör idag. håller mig för mig själv för att slippa dra in andra så att säga. joggat fem kilometer, det är allt vettigt som jag har gjort idag. mer än så har jag inte rört på mig. värmekudden ligger på magen och jag sitter rätt bekvämt med min kopp te i handen.
kvällens musik är av det lugna slaget och jag tänkte dela med mig.

 

 

amanda ger mig rysningar och nu ska jag göra mig en kopp te till för att sedan fortsätta glida runt på youtube.


livsval

som tore själv skrev nedan. han hjälpte mig att fixa grejen. att lägga in klipp från youtube kukade nämligen ur och jag orkade inte ta tag i det själv. så tack tore.

i övrigt så vet jag att ingen fattar vad vi två håller på med i dagsläget. jag vet det knappt själv.
jag har panik över mitt liv, vad jag ska göra och hur jag ska hinna med allt innan jag blir för gammal. jag försöker att bromsa in mig själv och inse att jag bara är 20. att jag har hela livet framför mig och inte behöver stressa ett dugg. det går bra vissa dagar och andra går det inte alls.
just nu är det en "det-går-inte-alls"-period och det var något jag försökte förklara för tore. det blev kanske mest bara knas och trassligt. helt plötsligt så är facebook-statusen ändrad och då bryter alla ut i panik och måste kommentera. nu är den bytt tillbaka igen, eller ja. den ska bli. jag klickade på fel knapp och tore måste fixa biffen moreless.
att facebook får alla att bli så jävla hysteriska för allt gör att jag har tröttnat på det, faktiskt. jag struntar hellre i att kolla min facebook om dagarna och går ovetandes om allt internet-skvaller ett tag. sätter mig hellre med en bok och en god kopp te om kvällarna.

om jag för ett tag bortser från det faktumet att jag inte har en aning om vad jag vill alls, vad jag ska göra nu när min anställning på OKG är slut och vad jag ska göra i framtiden. om jag gör rätt som väljer att dra mig neråt till malmö till hösten för att placera mig där i tre år och plugga idrottsvetenskap osv så finns det saker som jag trivs fruktansvärt bra med.
detta är i stora drag min livsstil i dagsläget. min träning, min kost och min hälsa.

för fyra år sedan så vägde jag mer än vad jag gör nu. det var i stora drag enbart muskler. jag sprang nästan varje dag, höll på i stallet minst fyra dagar i veckan och utöver det så hade jag en ridlektion i veckan. jag tränade som en tokig, mådde rätt bra men blev sjuk mest hela tiden. helgerna gick åt till att festa i allt för stor utsträckning och det gjorde att jag kände mig vuxen och häftig. blaha!
att bli vuxen är inget man blir med en viss ålder, det kommer med en viss insikt och jag skulle vilja säga att det kommer med en självinsikt. att veta vad som är bra för en själv, att kunna göra rätt val för att ha en så pass bra hälsa som möjligt och kunna stå på egna ben även vid fel val, det är nog att bli vuxen.
på fyra år så har jag inte bara insett att jag inte alls gillar alkohol i den utsträckningen utan jag har även lyckas sluta med att dricka i den utsträckningen. vissa gånger hade det varit bra mycket lättare att köpa en flaska brännvin special och glömma allt. men jag väljer hellre att ta mig till en trevlig pub och dricka två, kanske tre öl i bra sällskap och bara ha det mysigt en hel kväll istället för att bli fullast och spy i närmsta buske först av alla.
jag tänker försöka låta bli att gnälla på folk som ser ett nöje i det, det är nämligen helt upp till var och en. man ska göra det man själv mår bra av och blir glad av. men jag blir inte glad av att göra så.
jag mår som bäst när jag får motionera min egen kropp. en lugn joggingtur, en hård intervallträning, ett styrketräningspass eller en lång mysig promenad. det kvittar i stort sätt vad det är. jag mår allra bäst när jag får röra på mig helt enkelt.
idag vet jag mycket mer om träning än vad jag gjorde för ett år sedan. jag tränar inte längre för att gå ner i vikt så mycket som möjligt, utan för att jag tycker det är roligt och för att det får mig att må bra. detta i kombination med att jag idag vet mycket, mycket mer om kosten gör att jag blir slankare och får mer muskler hela tiden. jag ser hälsosammare ut och jag mår bättre och bättre.
jag festar till det rejälare ibland, jag kedjeröker som en tok ibland och jag gör till och från val som inte alls kanske går hand i hand med min träning och mina tankar. men min hälsa är idag bättre än någonsin tidigare, och även att jag inte lyckas få rätsida på en enda tanke i mitt huvud just nu så lyckas jag tack vara träningen ta mig framåt och le lite mer för varje dag som går.

Tore fixar krejjen



Och för att tacka honom för att han är så fantastiskt underbar, ett tekniskt geni och can drive a bed like the devil on speed så kommer jag att spendera lördagmorgonen i sängen och bara mmmmmjäsa! Åh vad han är bra!

RSS 2.0